faq

Algemeen Startnummers Route Parkeren inschrijven vrijwilligers faq CityTrailVlissingen

Veelgestelde Vragen (en de antwoorden)

Startnummers

Wanneer en waar kan ik mijn startnummer ophalen?
Alle info over de startnummers vind je hier.

Ik heb mij nog niet ingeschreven, maar ik wil toch nog graag meedoen. Kan dat?
Inschrijven is niet meer mogelijk. We zitten VOL.

Ik heb me ingeschreven voor ‘hardlopen’ kan ik dit om laten zetten naar ‘wandelen’?
Dit kan zeker, hiervoor hoef je niets anders te doen dan bij de start in het juiste startvak te gaan staan. De hardlopers starten voor de wandelaars uit.

Ik heb een startnummer maar ik kan zelf niet meelopen. Wat nu?
Jammer dat je zelf niet mee kunt lopen, je kunt je startnummer ter overname aanbieden, ook op onze Facebookpagina. De andere persoon kan met de email die wij jou hebben gestuurd het startnummer ophalen. Het maakt niet uit als jij hebt aangegeven te willen wandelen en de andere persoon wil graag hardlopen, zie hierboven.

Route

Hoe lang is de route? Is er een kaartje?
Alle informatie over de route is hier te vinden.

6km of 9km?
We hebben een route uitgezet van 9km lang, deze brengt je langs en door alle locaties. Vind je dat te lang dan is er een shortcut gemaakt waardoor je de route van 6km loopt. Dit hoef je niet aan te geven en mag je onderweg zelf beslissen.

Hoe starten we?
De start is om 14:00 uur vanaf De Oude Markt. We starten via een trechter waardoor we de drukte op het parcours kunnen beheersen. Daardoor sta je misschien iets langer in het startvak, maar heb je wel meer ruimte onderweg, wat de veiligheid en het plezier ten goede komt.

Start- Finishlokatie

Hoe laat zijn jullie geopend?
Vanaf 12 uur is het secretariaat in het Spui (in de voormalige bibliotheek ’t Spui op de hoek Spuistraat/Kerkstraat) geopend voor het ophalen van startnummers en eventuele na-inschrijvingen. Je bent dan van harte welkom om alvast wat sfeer te proeven. Uiteraard is er ook muziek.

Zijn er kleedkamers aanwezig?
Er zijn geen kleedruimtes.

Zijn er lockers aanwezig?
Er is geen tasinname en er zijn geen lockers aanwezig.

Zijn er douches aanwezig?
Er zijn geen douches aanwezig.

Zijn er toiletvoorzieningen?
Bij de horeca rondom de start- en finishlokatie zijn er toiletten.
Op de route kom je door diverse lokaties waar toiletten aanwezig zijn. Vraag aan de mensen ter plaatse of je er gebruik van mag maken. Een vriendelijk woord opent (toilet)deuren.

Veiligheid

Is er EHBO beschikbaar?
Er zijn meerdere professionele EHBO-ers van Event-Safe beschikbaar, zowel op het parcours als op de Start- en finishlokatie, je herkent ze aan de officiële, gele kleding.

Hoe bereik ik een EHBO-er op de route?
Zij zijn goed herkenbaar als EHBO-er, je kunt ook 1 van onze vrijwilligers aanspreken. Zij kunnen een hulpverlener oproepen.

Hoe zit het met overig verkeer (auto’s, fietsen, scooters) op de route?
City Trail Vlissingen gaat over openbaar terrein. Dat betekent dat het verkeersreglement van toepassing is, en je waar nodig voorrang dient te verlenen. Dit geldt voor alle deelnemers dus ook voor hardlopers (het is immers geen wedstrijd). Doorgaand verkeer gaat voor op de lopers.
Door de organisatie worden stewards en verkeersregelaars ingezet (herkenbaar aan een gekleurd hesje). Je bent verplicht hun aanwijzingen op te volgen!

Kan ik rennend door alle gebouwen?
Een city trail brengt je door gebouwen, tijdens de bouw is er niet over nagedacht om ze geschikt te maken voor een evenement als de City Trail Vlissingen en daardoor zijn niet alle locaties geschikt om door hard te lopen. Bij deze locaties staan borden bij de ingang dat alleen wandelen is toegestaan. Dit is gedaan voor ieders veiligheid.

Gaat de City Trail Vlissingen door bij slecht weer?
De City Trail Vlissingen gaat onder (bijna) alle weersomstandigheden door, mits deze niet van extreme aard (bijv. zwaar onweer) zijn. Hou bij twijfel onze Facebookpagina en website in de gaten. Een eventuele aanpassing of afgelasting gebeurt in nauw overleg met de overheid, politie en overige hulpdiensten.

Zijn er nog meer spelregels die ik moet weten?
Onze spelregels kun je hier doorlezen. Met je deelname aan City Trail Vlissingen ga je automatisch akkoord met deze spelregels.

Entertainment

Welk entertainment is er?
Op de route kom je op een aantal lokaties entertainment tegen in de vorm van muziek of een optreden/demonstratie. Welke precies en waar houden we nog even geheim, laat je verrassen!
Op de Startlokatie is er vanaf 12 uur non-stop muziek.

Overig

City Trail Vlissingen, MadMen ik kom het overal en door elkaar gebruikt tegen, hoe zit dat precies?
City Trail Vlissingen wordt georganiseerd door de stichting MadMen. Alles over MadMen vind je op deze site.

Ik zou graag een keer willen meehelpen, is dat mogelijk?
Dat is zeker mogelijk, leuk! Stuur ons een email, dat verplicht je tot niets, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek.